CRESTINI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Nimic politic - Vladimir Pustan

In jos

Nimic politic - Vladimir Pustan Empty Nimic politic - Vladimir Pustan

Mesaj Scris de Mircea Pele Vin Feb 03, 2012 4:28 am

I s-a reproşat Bisericii zilele acestea lipsa de implicare în manifestaţiile ce au loc în toată ţara. Adică, biserica ar trebui să ia pancarte în mâini, glugi pe cap şi să iasă în pieţe răcnind „Jos guvernul!”.

Aceasta ar însemna că suntem de partea celorlalte partide politice care nu sunt în arcul guvernamental. O altă soluţie a venit de la unii din biserică zicând că cei ce sunt în Piaţa Universităţii ar trebui exorcizaţi iar apa cu care îi udă pompierii din tunurile speciale ar trebui sfinţită. Aceasta ar însemna că suntem cu cei de la putere.

Eu cred că Biserica face oricum prea multă politică…

Din punct de vedere biblic Biserica nu se poate ridica decât împotriva unei orânduiri ce este împotriva lui Dumnezeu, dar asta e greu de înţeles când Pavel şi Petru sfătuiau biserica să se roage pentru împăraţi. Or când scriau ei asta, Nero era împărat în Roma…

În altă ordine de idei, vorbind profan, câtă vreme preoţii şi o parte din pastori iau indemnizaţii de la stat e greu să te răzvrăteşti împotriva celui ce-ţi dă pâine, chiar dacă o mănânci cu lacrimi.

Lucrurile sunt complicate deci…

Ce ar fi de făcut?

Biserica să se roage… O zi de post pentru ţară pe lună, şi în fiecare duminică rugăciune în biserică pentru România.

Biserica să nu mai accepte bani de la stat, nici în salarizarea clerului, nici în construcţia şi renovarea bisericilor.

Biserica să nu facă politică de nici o culoare…

Biserica să-i înveţe pe oameni să-şi plătească dările către stat fără cârtire.

Biserica să-i înveţe pe angajaţi să muncească ca pentru Domnul iar pe patroni să-i înveţe să-şi plătească la timp şi să nu lucreze cu ei la negru.

Biserica să inoculeze mereu în oameni speranţa unei lumi mai bune dar până atunci să-i oblige să o facă pe asta mai suportabilă şi mai frumoasă.

V l a d i m i r _ P u s t a n

sursa:www.ciresarii.ro
Mircea Pele
Mircea Pele
Admin
Admin

Data de inscriere : 05/04/2010
Varsta : 35
Localizare : Curtici

https://crestini.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus