Filosofie aplicată la ziua de apoi - Vladimir Pustan
Pagina 1 din 1
Filosofie aplicată la ziua de apoi - Vladimir Pustan
Socrate zicea că o persoană e morală şi virtuoasă dacă dă bine la cântar. Adică în faţa omului stă o balanţă pe care se pun faptele bune pe un taler, iar pe celălalt faptele rele, manelele, nervii şi alte urdori sufleteşti.
Dacă faptele bune cântăresc cu cinci grame în plus atunci omul e catalogat înger şi va auzi pe Zeus zicând „vino ameţitule şi gustă din licoarea zeiască cu gust de nitroglicerină”.
Românii cred exact ca Socrate…
Pe de altă parte Platon vedea un lanţ şi spunea că personalitatea unui om e atât de tare cât cea mai slabă verigă din lanţ. E suficient veriga slabă a unei minciuni, răutăţi şi măgării să se rupă lanţul şi omul să cadă în prăpastie.
E destul o singură scândură putredă într-o barcă încât s-o transforme în Titanic.
Dumnezeu gândeşte ca Platon…
V l a d i m i r _ P u s t a n
sursa: www.ciresarii.ro
Dacă faptele bune cântăresc cu cinci grame în plus atunci omul e catalogat înger şi va auzi pe Zeus zicând „vino ameţitule şi gustă din licoarea zeiască cu gust de nitroglicerină”.
Românii cred exact ca Socrate…
Pe de altă parte Platon vedea un lanţ şi spunea că personalitatea unui om e atât de tare cât cea mai slabă verigă din lanţ. E suficient veriga slabă a unei minciuni, răutăţi şi măgării să se rupă lanţul şi omul să cadă în prăpastie.
E destul o singură scândură putredă într-o barcă încât s-o transforme în Titanic.
Dumnezeu gândeşte ca Platon…
V l a d i m i r _ P u s t a n
sursa: www.ciresarii.ro
Subiecte similare
» Vae Victis - Vladimir Pustan
» Oboseală de mai - Vladimir Pustan
» Ce știu la 45 de ani - Vladimir Pustan
» La mulţi ani, România! - Vladimir Pustan
» Cozonac şi lacrimi - Vladimir Pustan
» Oboseală de mai - Vladimir Pustan
» Ce știu la 45 de ani - Vladimir Pustan
» La mulţi ani, România! - Vladimir Pustan